logo.png

Maja Neijssel-Scholte is geboren op 18 mei 1945 in Den Haag.

In haar jonge jaren was ze al erg geïnteresseerd in tekenen en schilderen.

maja en hoofd markIn 1977 begon ze met tekenlessen op de Haagse vrije academie. Daarna ging zij naar de Vrije academie  in Zoetermeer waar zij vele jaren schilderles nam van Gerard Koopmans. Haar liefde voor het surrealisme begon te groeien en zij nam privé schilderlessen. Daarnaast heeft ook het abstracte haar aandacht.

Vaak maakt zij beeldende kunst met een knipoog. Maar zij schuwt het ook niet om haar emoties te verbeelden. Die dan ook weer emoties bij de toeschouwer kunnen oproepen. Haar werk is vaak herkenbaar. Soms roept het een lach, dan weer een traan op.

Maja is geïnteresseerd in vele vormen van kunst. Vooral met het surrealisme geeft zij expressie aan wat diep van binnen verborgen ligt. Dat kan een herinnering zijn, flarden van een landschap of andere culturen. Soms lijkt het uit een droomlandschap te komen. Niets staat vast. De beschouwer bepaalt wat hij of zij er in ziet. Maar voor Maja blijft het een ontdekkingsreis. Ze experimenteert graag en probeert zo haar werk te vernieuwen.  Maja noemt zichzelf een laatbloeier.

Ze wilde haar horizon nog meer verbreden en nam beeldhouw lessen op de vrije academie in Zoetermeer. Haar sculpturen zijn van verschillende materialen gemaakt zoals van steen, klei, brons of gegoten in aluminium cement. Ook legde zij zich toe op het maken van keramiek. Haar recente werk bestaat uit diverse keramieke beeldjes van mensen in een wachtkamer. Verder heeft zij een 'borstkanker' project gedaan. Daarin heeft zij borsten op verschillende wijze weer gegeven en van diverse materialen gemaakt.

Maja was mede oprichtster en begeleidster van DaCapo waar creative therapy voor kankerpatiënten werd gegeven. Momenteel is Maja begonnen met etsen.

Haar honger voor nieuwe uitdagingen op het gebied van kunst zal nimmer ophouden.

Kunst is voor haar leven.

Maja was lid van de kunstgroep UltraMar. Een groep kunstenaars, die deels in Holland en deels in LaPalma (Canarische eilanden) wonen en exposeren. Elk jaar was er een uitwisseling van een expositie.

Haar werk bevindt zich in Nederland, Australie, Japan, Curaçao en de U.S.A.

Maja Neijssel-Scholte